Schrijfwerk

Schrijven voor onderwijs en zorg

Ik schrijf, samen met anderen, boeken voor onderwijs en zorg. U vindt deze onderaan deze pagina.

Schrijven van documenten

Bij veranderingen hoort een goed plan van aanpak, nieuwe afspraken, andere protocollen. Ik schrijf deze documenten voor u met als uitgangspunt: praktisch toepasbaar en prettig leesbaar.

Het zijn heldere en beknopte stukken die niet in uw la zullen verdwijnen, maar uitnodigen om gebruikt te worden in de praktijk.

Ingewikkelde zaken kan ik eenvoudig, duidelijk en bondig verwoorden.

Interviews en verhalen

Wie heeft er niet een interessant verhaal? Of veel kennis die hij graag wil delen? Ik ben bedreven in het ophalen van kennis en ervaringen door het houden van interviews. Vervolgens schrijf ik daar aansprekende verhalen over. Zie bijvoorbeeld mijn publicatie Inspiratie voor verandering.

Redactie en beoordeling van documenten

Een prettig leesbare tekst zal langer beklijven en door meer mensen gelezen worden. Het loont dus zeker de moeite belangrijke documenten in uw organisatie, zoals beleidsstukken, kwaliteitsdocumenten of uw website, nog eens door een buitenstaander met kennis van zaken te laten beoordelen. Ik kijk niet alleen naar taalgebruik en spelling, maar beoordeel ook of de tekst goed loopt en of het (zorg)inhoudelijk klopt. Met de ogen van iemand met 30 jaar ervaring in de zorg die houdt van korte en heldere teksten.

Als u dat wenst, kan ik u bij het (her)schrijven van een document begeleiden.